FOR THE REST OF MY LIFE

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 21, 2010

i am "in a relationship"

saya kenal dia dah lama,masa saya first year..tapi tak banyak yang saya tahu pasal dia,sebab dia macam pelik..hahah..sekarang saya dah final year,maksudnya dah lebih 3 tahun saya kenal dia..tapi kenal2 macam tu je la, tak terfikir nk kawan dengan lebih "rapat"..
satu hari, dia datang balik dalam hidup saya..saya perlu memilih,antara dia atau yg lain..berhari2 saya berfikir, timbangkan yg baik dan yg buruk..minta pandangan kawan2..fikir masa depan..fikir itu fikir ini..akhirnya saya ambil keputusan utk terima dia..
dia unik,lain dari yg lain..seriously saya tak sangka yang saya akan terima dia, ye saya yg pilih dia..pilihan yg saya buat dengan tangan saya sendiri..ramai yang menunggu dia,tak kurang jugak ada yg memilih dia, macam saya jugak..tapi rezeki milik saya, saya yg terpilih..=)
disebabkan sifat dia yang unik dan pelik, saya nk kenal dia dengan lebih rapat..(dont judge the book by its cover la kan?)saya nk kenal diri dia dengan lebih dalam..tak kenal maka tak cinta! betul kan??hampir tiap2 hari saya cuba untuk nak tau lebih dalam pasal dia,kadang2 saya terpaksa abaikan kerja2 saya yg lain,semata-mata nk berdamping dengan dia..tapi dia perahsia, dia pemalu,dia tak nak cerita lebih2 pasal diri dia..(T.T)..
saya kecewa, saya sedih...(T.T)..saya selalu teringat kan dia..kat kelas masa lecturer mengajar, saya tak dapat tumpu perhatian..saya ada mengadu kat kawan2 saya, tapi mereka juga ada masalah macam saya..mereka juga sibuk dengan hal "cinta" mereka..
saya harap hubungan kami akan bertahan, at least selama setahun (setahun je?)..saya harap saya tak akan tension dengan dia, saya harap saya akan sayang dia, saya harap saya tak akan abaikan dia..saya harp dia faham, saya dh final year..banyak benda yg saya kena buat..harap2 dia bg kerjasama dengan saya..hurm.....
jauh di sudut hati saya,saya berdoa agar saya tabah dlm hubungan ini..sbb saya tau,kadang2 saya x kuat,kadang2 saya hmpir menangis utk semua ini..tapi apakan daya,SAYA YANG MEMILIH DIA..baik ke buruk ke dia,saya kena terima..bak kata orang,TERIMA SEADANYA..saya tiada pilihan lagi,nak xnak saya harus berhadapan dengan dia..doakan moga hubungan kami sentiasa CERIA ya!
nk tahu siapa dia??dia pendatang baru dlm hidup saya..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nama pendek dia,
ENCIK THESIS!!.
.
..
.
.
.
.
.
.
nama panjang dia,
AUTOMATED DOCKING OF ANTICANCER DRUGS AND SEVERAL ALKALOIDS INTO EPIDERMAL GROWTH FACTOR RECEPTOR
awak yg "teristimewa" dalam hidup saya sekarang..encik THESIS!!
*good luck buat kawan2 ku yang lain,harap2 tabah semuanya ya!!moga ALLAH permudahkan "kisah cinta" kalian =)

2 comments:

  1. waaa bru je nk selongkar sape jejake misteri tu..ceh ahaha

    ReplyDelete